TNT Green Office

Begin mei 2009 is Boele & van Eesteren gestart met de bouw van TNT Green Office te Hoofddorp. Het kantoorgebouw heeft een half verdiepte stallingsgarage met daarboven zes kantoorlagen. Het atrium is zeer prominent aanwezig en de daarin aanwezige trappen moet de mensen uitlokken om de trap te nemen. De gevel op de begane grond is een aluminium vliesgevel terwijl op de verdiepingen een aluminium kozijnstrook en een borstweringselement uit aluminium de gevel sluiten. Wat op het oog een gewoon kantoorgebouw lijkt, blijkt onderhuids wat verrassingen te herbergen.

Bij het ontwerp en voorbereiding voor de bouw van het gebouw is continu gekeken of de materiaalkeuze de meest milieuvriendelijke is. Het TNT Green Office heeft een bio-wkk (warmte kracht koppeling op biologische brandstof) om energie op te wekken. Hierdoor is er zeer weinig tot geen energie van externe partijen benodigd.

In de nieuwbouw zijn verscheidene duurzame technieken toegepast. Enkele voorbeelden zijn de slimme zonwering bestaande uit innovatieve lamellen voordaglichtsturing in het gebouw, de zonnepanelen waarmee de natuurlijke (zonne)energie wordt omgezet in duurzame elektriciteit en de intelligente verlichting die lichtvervuiling voorkomt en energiezuinig is dankzij de daglichtschakeling en aanwezigheidsdetectie. De goed isolerende gebouwschil en optimale gebouworiëntatie komen de warmtewering ten goede, evenals de natuurlijke ventilatie. Verder zijn betonnen vloerplaten gebruikt die vervaardigd zijn uit gerecycled puin en granulaat. Vanwege de lange overspanning zijn ruimten gegenereerd die vrij ingedeeld kunnen worden.

Het project omvat in totaal 17.500 m2 kantoorruimte en 10.000 m2 ondergrondse garage.

OVG Projectontwikkeling te Rotterdam
Paul de Ruiter architecten te Amsterdam
Ex-interiors te Nieuwegein
Delta Vorm Groep te Utrecht
Atelier Licht en Kleur te Rotterdam
Boele & van Eesteren te Rijswijk ZH
Retera Interieurwerken te Veldhoven
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs te Rotterdam
DGMR Raadgevende Ingenieurs te Arnhem
BBN Adviseurs te Houten
DGMR Raadgevende Ingenieurs te Arnhem
BenR Adviseurs voor duurzaamheid te Amersfoort
Level Acoustics te Eindhoven
Deerns raadgevende ingenieurs te Rijswijk
Betonson te Son
REINÆRDT Deuren bv te Haaksbergen
Schüco Nederland te Mijdrecht
De Groot & Visser te Gorinchem
Kingspan te Tiel
Kropman Installatietechniek te Amstelveen
Schneider Electric Nederland te Haarlem
Kropman Installatietechniek te Amstelveen
Kone te 's-Gravenhage

Projectdata

Hoofddorp
TNT Real Estate
01-09-2011
28 maanden
Kantoorfunctie
Nieuwbouw
-
-
-

Publicaties

Beeldbank

Partners