Kuehne + Nagel, Schiphol Logistics Park (SLP)

Dedato Ontwerpers en Architecten uit Amsterdam heeft het ontwerp verzorgd. Hierbij is bewust gekozen voor een hybride opzet waarbij de constructie van het pand volledig uit prefab beton bestaat. Dit biedt onder meer voordelen met betrekking tot de brandwerendheid, inbraakveiligheid en het accumulerend vermogen. De buitengevels bestaan gedeeltelijk uit volledig betonnen wanden en gedeeltelijk uit betonnen plinten met stalen gevelbekleding.

De bedrijfshallen zijn – vanwege de BREEAM-ambities – compleet voorzien van LED-verlichting. Hieraan is een gebouwbeheersysteem gekoppeld, waarmee de verlichting dynamisch geschakeld kan worden. In de kantoren is energiezuinige T5-verlichting toegepast. Een railkokersysteem maakt de installatie flexibel bij uitbreiding of herindeling. Aan de buitenzijde van het gebouw is dimbare LED-verlichting voorzien, die in de nacht automatisch wordt gedimd tot beveiligingsniveau. De werktuigbouwkundige installaties zijn onder andere voorzien van waterbemetering en geschakelde afsluiters. Daarnaast is er energiezuinige ventilatie toegepast.

Dedato Ontwerpers en Architecten te Amsterdam
Sprangers Bouwbedrijf te Breda
Hercuton te Nieuwkuijk
Van Bon Installaties-Technisch Beheer te Heesch
van Loon Elektrotechniek te Dongen

Projectdata

Luchthaven Schiphol
WDP Nederland
01-11-2015
6 maanden
Industriefunctie: distributiecentra
Nieuwbouw
Hoofddraagconstructie: betonconstructie
Gevelbekleding: metaal, beton
19.000 m2
3
-

Publicaties

Beeldbank

Partners