Kantoorpand Witlox Van den Boomen

Op het kruispunt van de A2 en de Eindhovenseweg in Waalre ligt de markante kantoorvilla van Witlox Van den Boomen. Van den Pauwert Architecten ontwierp hier een eigentijds nieuw gebouw als uitbreiding op de villa.

Het programma van eisen voor het nieuwe kantoor bestaat uit ongeveer 6000m² kantoorruimte, spreekkamers, bedrijfsrestaurant, opleidingruimtes en archiefruimte. Het programma is over 4 lagen verdeeld. In de kelder bevinden zich hoofdzakelijk de grote presentatie-, les-, archief- en techniekruimtes. De publieke functies bevinden zich op de begane grond. Het programma van de begane grond bestaat uit publieke en algemene functies zoals spreekkamers, het bedrijfsrestaurant en diverse facilitaire ruimtes. Via een verbindingsgang is de begane grond verbonden met de annexen van de villa.

Het programma van de 1e en 2e verdieping zijn twee generieke plattegronden, volledig gevuld met verschillende kantoortypen. Het antwoord op beide paradoxen is een compact, carrévormig gebouw, dat complementair is aan de villa. Een puntsymmetrie in het middelpunt van het gebouw zorgt ervoor dat alle zichtlijnen en contacten samenkomen.

De prachtige omgeving om het gebouw heen is toegankelijk en belangrijk geworden en niet alleen de Eindhovenseweg waar de villa zich op richt. Het terrein kende een duidelijke voor en achterkant. Dit is door de nieuwbouw verholpen en heeft het terrein nu onlosmakelijk met de omliggende weilanden verbonden.De opzet van het gebouw heeft geleid tot een andere manier van samenwerken en een nieuwe commerciële uitstraling voor de opdrachtgever.

Van Den Pauwert Architecten te Eindhoven
Wijnen Bouw te Someren
Advies- en Ingenieursbureau voor bouwconstructies - Van de Laar te Eindhoven
Uticon Ingenieursgroep te Eindhoven
Facta Bouwmanagement te Veldhoven
Inpijn-Blokpoel ingenieursbureau te Son
Van Beers Grondwerken te Eersel
Breuer Wapeningsstaal te Boxmeer
NOE-Bekistingtechniek te Arkel
Heesmans Installatie Techniek te Helmond
Mansveld Projecten & Services te Eindhoven
Kone te Eindhoven

Projectdata

Waalre
Witlox Van den Boomen
11-04-2001
19 maanden
Kantoorfunctie
Nieuwbouw
Gevelbekleding: metaal, glas
Gevelopeningen: aluminium
Hoofddraagconstructie: betonconstructie
-
-
-

Publicaties

Beeldbank

Partners