Harmpje Visserschool

Harmpje Visserschool is een school op maat met enthousiaste gebruikers. Het ontwerpproces is begonnen met een brainstorm waarbij het volledige schoolteam aanwezig was. De basisstructuur was al snel helder: een centraal hart met daaromheen de verschillende bouwen. In het centrale hart vindt de ontmoeting plaats tussen leerlingen, onderwijzers en de schooldirectie. Het centrale hart is vormgegeven als een hoge ruimte die visueel alle bouwen met elkaar verbindt. De lesvleugels zijn in nauwe samenspraak met het schoolteam tot stand gekomen. Grote klaslokalen staan in verbinding met open leerpleinen en/of afgesloten concentratieplekken. Met los en vast meubilair zijn deze plekken nader ingericht. De indeling en inrichting is afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen.

Door de intensieve samenwerking is er aan alle details gedacht! In de nieuwe Oranjewijk heeft de school een prominente plek, gelegen aan een grote groene ruimte die het hart van de wijk vormt. Het gebouw heeft een vriendelijke warme uitstraling van geel metselwerk met frisse witte accenten. Groene glasaccenten geven in het interieur een zonnig en vrolijk effect vergelijkbaar met het vroegere glas in lood. Het verhoogde toneel loopt door naar buiten en vormt na het openschuiven van de deuren één groot speelvlak.

SVP Architectuur en Stedenbouw te Amersfoort
Aannemingsmaatschappij Friso Balk te Balk
Pieters Bouwtechniek te Amsterdam
Mobius Consult te Delft
Adviesbureau Visietech te Almkerk

Projectdata

Urk
Stichting Rehoboth
31-07-2015
6 maanden
Onderwijsfunctie
Nieuwbouw
Gevelbekleding: metselwerk
2.543 m2
2
-

Publicaties

Beeldbank

Partners